广东省湛江市第22中学英语模拟试题,详细解答

广东省湛江市第二十二中学 英语中考模拟试题

语法填空

“I’m going shopping in the village,” George’s mother said to George on Saturday morning. “So be a good boy and don’t get into trouble. And don’t forget _____1_____good care of Grandma.” Then she went out.

Grandma was sleeping in the chair by the window when she opened one little eye and said, “Now you heard _____2_____your mother said, George.”

“Yes, Grandma,” George said.

George was bored to tears. He didn’t have a brother or a sister. His father was a farmer, and the farm they lived on was miles away from anywhere, _____3_____there were never any children to play with.

He was tired of staring at _____4_____pigs, hens, cows and sheep. He was especially tired of living in the house with his grandma. Looking after her all by himself was hardly _____5_____way to spend a Saturday morning.

“Go and make me a cup of tea for a start, _____6_____sugar and milk,” Grandma said.

Most grandmothers are lovely, kind and helpful old ladies, but not this one. George’s grandma was a woman _____7_____was always complaining about something or other. She spent all day sitting on her chair by the window. George _____8_____that Grandma used to be a gentle lady, but as she grew older, she was not able to look after herself and even worse, she was easy to get angry.

“We should be nice to the old, George,” his mother always told him.

Thinking of this, George _____9_____into the kitchen and made Grandma a cup of tea with a teabag. He put one spoon of sugar and some milk in it. He stirred(搅动) the tea well and carried it into the living room ______10______.

1.A. take B. taking

  1. C. to take D. takes

2. A. that B. what

C. where D. which

3. A. but B. if

C. or D. so

4. A. hundred B. hundreds

C. hundred of D. hundreds of

5. A. an exciting B. a more exciting

C. a most exciting D. the most exciting

6. A. in B. with

C. of D. for

7. A. who B. which

C. where D. when

8. A. tell B. told

C. was told D. has told

9. A. goes B. went

C. will go D. has gone

10. A. care B. careful

C. carefully D. careless

【答案】1. C 2. B 3. D 4. D 5. B

6. B 7. A 8. C 9. B 10. C

本文讲述了乔治在家里好好照顾祖母的故事。

【1题详解】

句意:不要忘了好好照顾祖母。

A. take拿走,是动词原形;B. taking拿走,是动名词或现在分词;C. to take拿走,是动词不定式;D. takes拿走,是一般现在时。remember doing sth“记得做过某事”,remember to do sth“记得去做某事”,根据“I’m going shopping in the village”可知,他妈妈要去购物,因此让他要记得照顾好祖母,故选C。

【2题详解】

句意:乔治,现在你听到你母亲说的话了。

A. that那个,B. what什么,C. where 哪里,D. which哪一个。动词heard后跟的是宾语从句,宾语从句中动词said,缺少宾语,用what,故选B。

【3题详解】

句意:他的父亲是个农民,他们住的农场离任何地方都有好几英里远,所以从来没有孩子可以一起玩。

A. but但是,B. if如果,C. or或者,D. so所以。结合句意,前半句表示他们住的农场离任何地方都好几英里远,后半句表示从来没有孩子可以和他一起玩,前后表示因果关系,故选D。

【4题详解】

句意:他厌倦了盯着几百头猪、鸡、牛和羊。

A. hundred百,B. hundreds百,C. hundred of当hundred与of连用时,加s,排除C项;D. hundreds of好几百。此处修饰复数名词pigs,用hundreds of。故选D。

【5题详解】

句意:一个人照顾她并不是度过一个星期六早晨的更令人兴奋的方式。

A. an exciting 令人兴奋的,B. a more exciting更令人兴奋的,C. a most exciting 非常令人兴奋的,D. the most exciting最令人兴奋的。否定词+a/an+形容词的比较级,表示最高级,故选B。

【6题详解】

句意:奶奶说:“先给我沏杯茶,加糖和牛奶。”

A. in在……里,B. with和……一起,用,C. of……的,D. for为了。结合句意,沏的茶里,要加上糖和牛奶,用介词with,故选B。

【7题详解】

句意:乔治的奶奶是个爱抱怨的女人。

A. who引导定语从句,修饰人;B. which引导定语从句,修饰事物;C. where引导定语从句,修饰地点名词,作地点状语;D. when引导定语从句,修饰时间名词,作时间状语。此处的先行词woman是人,因此用who引导的定语从句。故选A。

【8题详解】

句意:乔治被告知,奶奶曾经是一位温柔的女士,但随着她年龄的增长,她不能照顾自己,更糟糕的是,她很容易生气。

A. tell告诉,是一般现在时的主动形式;B. told告诉,是一般过去时的主动形式;C. was told被告诉,是一般过去时的被动形式;D. has told已经告诉,是现在完成时。根据spent可知,此处用一般过去时,主语George与谓语tell之间是被动关系,用被动语态,故选C。

【9题详解】

句意:想到这里,乔治走进厨房,用茶包给奶奶沏了一杯茶。

A. goes去,是一般现在时;B. went去,是一般过去时;C. will go去,是一般将来时;D. has gone去,是现在完成时。根据and前后表示并列关系,根据and后的made可知,此处用一般过去时,故选B。

【10题详解】

句意:他把茶好好地搅了搅,小心翼翼地端进客厅。

A. care关怀,是名词;B. careful认真的,是形容词;C. carefully认真地,是副词;D. careless粗心的,是形容词。修饰动宾短语carried it into用副词,故选C。

【点睛】这篇短文讲述了乔治在家照顾他的祖母。文章主题明确,结构清晰,内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题型是完形填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解文意;然后根据上下文语境做题,注意空前后的搭配,并仔细辨析选项中单词的意思和用法;最后将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。例如第5小题,考查了否定词+a/an+形容词的比较级,表示最高级,故选B。再如第9小题,考查时态辨析及语境。. goes去,是一般现在时;went去,是一般过去时;will go去,是一般将来时;has gone去,是现在完成时。根据并列连词前后接相同的成分,可判断and前后用相同词性或时态的单词,根据and后的made是一般过去时,因此and前用一般过去时went。故选B。

完形填空

Emmeline Pankhurst was born in England, in 1858.Back then British women couldn’t vote(投票)in elections(选举), but men could.

As Emmeline_____11_____she became interested in politics.She wanted to create a_____12_____equal(平等的)society for women.She wanted women to have the same_____13_____as men, such as the rights to get an education, to have a good job and, perhaps most importantly, the right to vote.

In 1888, the girls who worked at a factory in London stopped_____14_____.They asked the owner of the factory to______15______their terrible working conditions.Many of the girls were ill because they worked with _____16_____chemicals.

Emmeline_____17_____The Women’s Social and Political Union in 1903.The Union was a group which fought for women’s rights,_____18_____the right to vote.

In 1918, the British government gave women aged over 30 the right to vote,_____19_____men could vote when they were 21.Women were finally_____20_____to vote at the same age as men on June 14,1928.Emmeline Pankhurst is sometimes described as one of the most important people of the 20th century.

11. A. hurried up B. grew up C. got up D. stood up

12. A. worse B. better C. more D. less

13. A. ideas B. things C. rights D. reasons

14. A. studying B. learning C. playing D. working

15. A. improve B. support C. take D. accept

16. A. delicious B. normal C. dangerous D. patient

17. A. sent up B. set up C. looked up D. turned up

18. A. only B. hardly C. especially D. normally

19. A. so B. although C. if D. unless

20. A. allowed B. asked C. refused D. advised

【答案】11. B 12. C 13. C 14. D 15. A

16. C 17. B 18. C 19. B 20. A

【解析】

本文讲述了英国的Emmeline Pankhurst为了妇女权利而斗争的故事。

【11题详解】

句意:随着Emmeline的成长,她开始对政治感兴趣。

A. hurried up快点,B. grew up成长,C. got up起床,D. stood up站起来。根据“she became interested in politics”可知,她变得对政治感兴趣,因此表示她长大了。故选B。

【12题详解】

句意:她想要为妇女创造一个更平等的社会。

A. worse更糟的,B. better更好的,C. more更多的,D. less更少的。根据后文的“She wanted women to have the same_____3_____as men,”可知,她想要为妇女创造一个更平等的社会,表示形容词equal的比较级,用more equal。故选C。

【13题详解】

句意:她想要妇女和男人有同样的权利,例如获教育,找好工作的权利,可能最重要的是投票权。

A. ideas主意,B. things事情,C. rights权利,D. reasons原因。根据后文的“such as the rights to get an education,”可知,此处指的是权利。故选C。

【14题详解】

句意:1888年,在伦敦一家工厂工作的女孩们停止了工作。

A. studying学习,B. learning学习,C. playing 玩,D. working工作。根据“who worked at a factory”可知,此处表示停止工作。故选D。

【15题详解】

句意:他们要求工厂的主人改善他们糟糕的工作条件。

A. improve提高,B. support 支持,C. take 拿走,D. accept接受。根据后文的“Many of the girls were ill because they worked with _____6_____chemicals.”可知,此处表示她们的工作条件不好,因此要求改善工作条件,故选A。

【16题详解】

句意:许多女孩生病了,因为她们与危险的化学品打交道。

A. delicious美味的,B. normal正常的,C. dangerous危险的,D. patient有耐心的。根据“Many of the girls were ill”可知,许多女孩生病了,因此她们与危险的化学品打交道,故选C。

【17题详解】

句意:埃米琳在1903年建立了妇女社会和政治联盟。

A. sent up射出,B. set up建立,C. looked up抬头看,D. turned up出现根据宾语The Women’s Social and Political Union可知,此处表示建立了妇女社会和政治联盟,故选B。

【18题详解】

句意:工会是一个争取妇女权利,特别是投票权的组织。

A. only仅仅,B. hardly 几乎不,C. especially尤其,D. normally正常地。根据前文的“perhaps most importantly, the right to vote.”可知,此处强调投票权,故选C。

【19题详解】

句意:1918年,英国政府赋予30岁以上的妇女投票权,而男人在21岁时就可以投票。

A. so所以,B. although尽管,C. if如果,D. unless除非。结合句意,男人在21岁可以投票,妇女在30岁以上可以投票,前后表示让步关系,用连词although,故选B。

【20题详解】

句意:1928年6月14日,妇女终于被允许在与男人相同的年龄投票。

A. allowed允许,B. asked询问,C. refused拒绝,D. advised建议。根据前文的“In 1918, the British government gave women aged over 30 the right to vote,_____9_____men could vote when they were 21.”可知,男人和妇女投票的年龄不同,因此她为妇女权利而斗争,妇女能被允许和男人有同样年龄投票的权利。故选A。

阅读理解

A

21. Some students have done a survey amongabout their three favorite Chinese festivals.

A. Chinese students

B. foreign children

C. foreign learners

D. American students

22. Hongbao means.

A. wealth, care and happiness

B. future, health and wealth

C. health, wealth and happiness

D. new life, energy and happiness

23. According to the passage, students do the following activities on Mid-Autumn Day except.

A. making poems

B. playing dramas

C. making mooncakes

D. admiring the moon

24. Kate played the role as in a drama.

A. Quyuan B. Chang’e

C. Houyi D. Confucius

25. Which of the following is TRUE?

A. Cathy got a second prize in a poem competition.

B. Kate enjoyed wearing traditional Chinese costume.

C. Jeff has eaten the lucky dumplings four times.

D. Confucius Institute is only popular in China.

【答案】21. C 22. C 23. A 24. B 25. B

【解析】

本文介绍了一些学生对外国学习者做了一项调查的结果,内容关于他们最喜欢的中国节日。

【21题详解】

细节理解题。根据“Recently, some students have done a survey among the foreign learners. It’s about their three favorite Chinese festivals.”可知,最近,一些学生对外国学习者做了一项关于他们最喜欢的中国节日的调查。故选C。

【22题详解】

细节理解题。根据“Hongbao means health, wealth and happiness in the coming year.”可知,红包意味着健康、财富和幸福。故选C。

【23题详解】

细节理解题。根据“Activities: They learn to make DIY mooncakes.They admire the full moon, chatting and sharing food.They also discuss different versions of Chang’e stories.”和“We played the drama Chang’e and Houyi last month”可知,中秋节的活动有:学习自制月饼,赏月,聊天,分享食物,还讨论了不同版本的嫦娥故事,表演戏剧。因此不包括作诗,故选A。

【24题详解】

细节理解题。根据“Kate: We played the drama Chang’e and Houyi last month.I acted as Chang’e.”可知,凯特在戏剧中扮演嫦娥,故选B。

【25题详解】

推理判断题。根据“I got the first prize in a poem competition.”可知,Cathy在诗歌比赛中获得了一等奖,不是二等奖,因此A项不正确。根据“I wore traditional Chinese costume.”可知,Kate喜欢穿中国传统的服装,因此B项正确。

根据“Jeff: I like it because I have eaten the dumpling with the lucky coin three times.”可知,Jeff已经吃了三次带幸运硬币的饺子了,不是四次,因此C项不正确。根据“Confucius Institute is a popular institute abroad to promote(促进)Chinese culture and language.”可知,孔子学院在国外非常受欢迎,不只是在中国受欢迎,因此D项不正确。故选B。

B

What will the world of the future be like? There are plenty of people who are happy to give their opinion of what we will be doing in 2050.Here are two predictions about the world of tomorrow.

When we dream about the future, many like to think of owning a personal flying car.The advantages are obvious.This technology would allow total freedom of movement.We could fly at 480km per hour, avoiding traffic lights and busy roads.However, some people believe there will be problems with traffic control.

If the cars become popular, there is likely to be an air traffic jam.Another big problem is mechanical failure( 机械故障 ).What will happen if the cars stop working? These are problems we must expect if flying cars become a reality.

Three-dimensional(3D) printing is another new technology with exciting possibilities.3D printers are used to build an object with liquid plastic.They build the object layer by layer until it is complete.Car companies already use 3D printers to make life-size models of car parts, and medical companies use the technology to make man-made body parts.

As we move into the future, 3D printing will revolutionize( 彻底改变 ) the way we shop, the way we manufacture products and the way we treat sick people.The disadvantage is that such equipment will be extremely expensive.

So, in the future, we might be able to fly to work or print out new shoes.Although there are some problems to solve before this will be possible, we can certainly dream of a world where technology makes life easier and safer for millions of people.

26. The underlined word “predictions” meansin Chinese.

A. 计划 B. 条件 C. 预言 D. 发展

27. A personal flying car in the future may have problems.

A. two B. three C. four D. five

28 build the object layer by layer until it is complete.

A. Car companies B. Flying cars C. Body parts D. 3D printers

29. From the passage we can infer that the writer. about the future life with technology.

A. doesn’t care B. feels hopeful C. feels disappointed D. really worries

30. Which is the best title for the passage?

A Environmental protection. B. The world of tomorrow.

C. Advantages of tomorrow. D. Future plans.

【答案】26. C 27. A 28. D 29. B 30. B

【解析】

本文介绍了人们对未来生活中的科技的两种预测:个人飞车和3D打印机。

【26题详解】

词义猜测题。A. plan计划;B. condition条件;C. prediction预言 ;D. development发展。根据“There are plenty of people who are happy to give their opinion of what we will be doing in 2050.”可知,对2050年我们将要做什么的看法,这是预言。故选C。

【27题详解】

推理判断题。根据“If the cars become popular, there is likely to be an air traffic jam. Another big problem is mechanical failure( 机械故障 ).What will happen if the cars stop working?”可知,此处介绍了个人飞车的两个问题,故选A。

【28题详解】

细节理解题根据“3D printers are used to build an object with liquid plastic. They build the object layer by layer until it is complete.”可知,3D打印机一层一层地建立一个物品,直到它完成。故选D。

【29题详解】

推理判断题。根据“Although there are some problems to solve before this will be possible, we can certainly dream of a world where technology makes life easier and safer for millions of people.”可知,作者希望未来生活中,这些技术会让生活变得更容易,更安全,因此推断作者对未来的科技生活充满希望。故选B。

【30题详解】

标题归纳题。根据“Here are two predictions about the world of tomorrow.”可知,本文介绍了对未来世界的两种预测。故选B。

C

配对阅读。左栏是五个初中生对自己烦恼的自述,右栏是七个专家给他们的建议。请将建议和烦恼进行配对,并将答案的字母编号填写在相应的位置。

31. _________

32. _________

33. _________

34. _________

35. _________

【答案】31. F 32. D

33. E 34. A

35. C

【解析】

本文介绍了初中生对自己烦恼自述以及专家给他们的建议。

【31题详解】

根据“I don’t know how to choose my clothes, but I really want to look beautiful. I’m very upset.”可知,此处不知道如何选择衣服,想要看起来漂亮,因此F项符合要求,故选F。

【32题详解】

根据“My parents fight a lot, and I really don’t like it. Relations between them have become difficult. I don’t know what to do.”可知,我的父母经常吵架,他们之间的关系不好,因此D项符合要求。故选D。

【33题详解】

根据“I hate my school rules! I just want to wear my own clothes. I don’t know how to talk about my feeling with my teachers.”可知,我讨厌学校规则,只想穿自己的衣服,因此E项符合要求。故选E。

【34题详解】

根据“My parents are too strict with me. They want me to stay at home and they don’t allow me to play with my friends after school.”可知,我的父母对我太严格了。他们希望我呆在家里,他们不允许我放学后和朋友们玩。因此A项符合要求,故选A。

【35题详解】

根据“I always feel tired in class. I think I always stay up too late at night, but I just want to finish my homework”可知,我晚上熬夜,想要完成作业,我上课总是感到疲倦,因此C项符合要求,故选C。

短文填空

Today, it is a big problem for young graduates to get satisfying jobs. It is said that there are thousands of different kinds of jobs in the world. Choosing the right one itself is not easy.

“Finding a job” is not the _____36_____as “choosing a job”. Many young people end up in a job because they are not suitable for it. Sometimes “chance” may_____37_____a more important part than “decision”.

Here are a few steps to help you think about jobs _____38_____ you might enjoy doing after school or university. First, it is important to realize what kind of person you are, which special qualities make you outstanding among people and what you are interested in.

There is a difference between an interest _____39_____ a skill. If you like art and enjoy _____40_____ at pictures, that is an interest. But if you can _____41_____ a horse that looks like a horse not a big dog, that is a _____42_____.

Then ask yourself a question, “In the following three areas—skills with people, skills with information and skills with things, which are your best skills?”

Finally, trust your own ideas and your own thinking! It is your own life, just find the job you really enjoy doing.

After_____43_____ your skills, the next step is research. To _____44_____ out as many different kinds of jobs as possible, go to the library and read books, magazines and newspapers for information. Ask your friends _____45_____they think of the work they do.

Finally, trust your own ideas and your own thinking! It is your own life, just find the job you really enjoy doing.

【答案】36. same

37. play / be

38. which 39. and

40. looking

41. draw 42. skill

43. knowing / understanding / realizing

44. find 45. what

【解析】

本文介绍了毕业后找到自己喜欢的工作的步骤:首先,重要的是要认识到自己的品质和兴趣;然后问自己擅长哪一项是自己的最佳技能;了解你的技能后,下一步是研究;最后,相信自己的想法。

【36题详解】

句意:“找工作”和“选工作”是不一样的。

the same as“和……一样……”,故填same。

【37题详解】

句意:有时“机会”可能比“决定”起更重要的作用。

play a……part“起着……的作用”,be a …part“是……的作用”,位于情态动词may后,作谓语,用动词原形,故填play/be。

【38题详解】

句意:这里有几个步骤帮助你考虑你中学毕业后或大学后可能喜欢的工作。

此处修饰名词job的定语从句,动词doing后,缺少宾语,因此用which引导定语从句。故填which。

【39题详解】

句意:兴趣和技能之间有差别。

between…and…“在……和……之间”,故填and。

【40题详解】

句意:如果你喜欢艺术,喜欢看图画,那就是兴趣。

look at“看”,enjoy doing sth“喜欢做某事”,故填looking。

【41题详解】

句意:但是如果你能画出看起来像马而不是大狗的马,那就是一种技能。

draw a horse“画一匹马”,位于情态动词can后,作谓语,用动词原形,故填draw。

【42题详解】

句意:但是如果你能画出看起来像马而不是大狗的马,那就是一种技能。

根据前文的 “There is a difference between an interest _____4_____ a skill.”可知,能画出非常像的马,这是一项技能。有不定冠词a修饰,用单数名词,故填skill。

【43题详解】

句意:了解你的技能后,下一步是研究。

结合句意,此处表示了解你的技能后,再做下一步研究,after doing sth“做某事之后”,故填knowing / understanding / realizing。

【44题详解】

句意:为了找到尽可能多的不同种类的工作,去图书馆,阅读书籍,杂志和报纸来获取信息。

find out“查明”,位于动词不定式符号to后,用动词原形,故填find。

【45题详解】

句意:问问你的朋友,他们对自己的工作怎么看。

What does sb think of sth? “认为某事怎么样?”故填what。

读写综合(本大题分为A、B两部分)

回答问题

In the past ten years, the use of social media has grown in a way that no one could have guessed.

A main feature of social media is its volatility(易变).Trends(流行)come and go, disappearing almost as quickly as they appear.So, what were the main social media trends of 2018?

Short video apps, such as Tik Tok and Douyin, took the world by storm.The Telegraph reported that Tik Tok was the 8th on Apple’s App Store in April.And Douyin had more than 300 million active users in June in China, CNBC said.

The sense of community that users of short video apps get is another main feature.Liza Koshy, a user of the US appMusical.ly who has over 2 million followers, said that she was very excited when anyone said that her video had “encouraged” them.“It’s really cool because I think as social creators that’s what we all are,” she added.

Live streaming(直播)is a feature of our social media life that now seems as natural as sunrise.It’s a pretty good idea—you can watch anyone, anywhere, live.

China has taken live streaming to a whole new level.More than 100 million Chinese people monthly watch a live streaming video.Forbes thought that a number of reasons had led to the popularity of live streams.One of the most important reasons is that people don’t have to know their real names.

Although we use social media all the time, that doesn’t mean that we understand the influence it is having on us.We should pay attention to both the time we spend on it and its influence on our minds.

46. What were the main social media trends of 2018?

47. How many active users did Douyin have in China in June?

48. How did Liza Koshy feel when her videos helped others?

49. How many social media’s features are mentioned in the passage?

50. What don’t people have to know about each other while watching live streaming videos?

【答案】46. They are short video apps.

47. It had more than 300 million users in China in June.

48. She was very excited.

49. Three/3 social media’s features are mentioned.

50. They don't have to know about their real names.

【解析】

本文介绍了2018年社交媒体的主要趋势是短视频应用软件的使用以及它们的主要特征。

【46题详解】

根据“Short video apps, such as Tik Tok and Douyin, took the world by storm.”可知,2018年社交媒体的主要趋势是短视频应用软件。故填They are short video apps.

【47题详解】

根据“And Douyin had more than 300 million active users in June in China, CNBC said.”可知,抖音6月份在中国的活跃用户超过3亿。故填It had more than 300 million users in China in June.

【48题详解】

根据“Liza Koshy, a user of the US appMusical.ly who has over 2 million followers, said that she was very excited when anyone said that her video had “encouraged” them.”可知,当莉莎·科希的视频帮助别人时,她感到非常兴奋,故填She was very excited.

【49题详解】

根据“A main feature of social media is its volatility(易变).”和“The sense of community that users of short video apps get is another main feature.”和“Live streaming(直播)is a feature of our social media life that now seems as natural as sunrise.”可知,本文介绍了社交软件的主要特征有三个,故填Three/3 social media’s features are mentioned.

【50题详解】

根据“One of the most important reasons is that people don’t have to know their real names.”可知,人们在观看直播视频时不需要了解彼此的真实姓名,故填They don't have to know about their real names.

书面表达

51.转眼间, 你已经是一名九年级学生了。你还记得刚升入初中时的自己是什么样 子吗?这两年在你身上发生了哪些变化?请以“My changes ”为题写一篇英语 作文。

注意:1.词数:90 词左右;

2.写你在外貌、性格、爱好等方面的变化(例如:你过去喜欢什么,你 现在又喜欢什么… …);

3.可以适当增加细节,以使行文连贯;

4.开头已给出,不计入总词数。

My Changes

I’m in Grade 9 and I have changed a lot.

【答案】例文:

My Changes

I’m in Grade 9 and I have changed a lot. First, I used to be short and had a large build. But now I am much taller and thinner. Second, I have made much progress in English. I used to be weak in it. But with my English teacher’s help, now I often get good scores on my English exams.

Third, I used to play sports after school, but now I don’t have time to do it anymore. I’m really busy with my studies. What’s more, I’m more outgoing than I used to be. I used to be afraid of speaking in front of people. But now I can give a speech in public. I’ve also made many friends.

【解析】

【详解】1.题干解读:该题目属于记叙文写作,写作时要按记叙文格式写。在写作时开头介绍我外貌的变化;接下来介绍我的学习和爱好的变化;最后介绍我性格的变化。

2.例文点评:例文采用一段式;用第一人称来叙述内容;时态采用一般过去时和一般现在时,介绍我的外貌,性格和爱好的变化等叙述完整且条理清晰。写作中注意运用代词,注意多种句式交替运用。写作中注意叙述顺序,符合逻辑关系。

3.高分亮点:

短语:make progress;with one’s help;be busy with sth;what’s more;be afraid of;in public。

句型:主系表结构的句子I am much taller and thinner;并列复合句Third, I used to play sports after school, but now I don’t have time to do it anymore。

Add a Comment

邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注

此站点使用Akismet来减少垃圾评论。了解我们如何处理您的评论数据